petak, 23. februar 2018.

Kruševac

23. feb.
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 79%
Brzina vetra: 3 m/s IJI
 

Završna manifestacija povodom zatvaranja 27. Nedelje zdravlja usta i zuba

Završna manifestacija povodom zatvaranja 27. Nedelje zdravlja usta i zuba

Povodom zatvaranja 27. Nedelje zdravlja usta i zuba, Zavod za javno zdravlje Kruševac i Dečja preventivna stomatološka služba organizovali su završnu manifestaciju u vrtiću Naša radost Predškolske ustanove Nata Veljković.

Ukazivanje na značaj oralnog zdravlja i mogućnost da se primenom adekvatnih mera, zdravlje usta i zuba može očuvati tokom čitavog života, stavarnje navike dobrog održavanja higijene…. ciljevi su obeležavanja Nedelje zdravlja usta i zuba. Edukativno i zabavno za mališane vrtića Naša radost Zavod za javno zdravlje Kruševac i Dečija preventivna stomatološka služba organizovali su završnu manifestaciju. Deca vrtića izvela su prigodan program, a dodeljene su nagrade za najuspešnije likovne i  literarne radove na nivou Rasinskog okruga.

Nedelja zdravlja nusta i zuba od 1991. obeležava se tradicionano treće nedelje maja. Najznačajnije ciljne grupe su trudnice, deca školskog i predškolskog uzrasta kod kojih se mogu sprovesti skoro sve mere zaštite stalnih i preostalih, mlečnih zuba.

Kao i prethodne godine, slogan kampanje Osmehni se zdravo ukazuje na značaj dobrog oralnog zdravlja za svakodnevne aktivnosti kao što su govor i smeh.

Povezano