utorak, 19. jun 2018.

Kruševac

19. juna.
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 2 m/s SSZ
 

Simulacija saobraćajnog udesa i spašavanje povređenih na platou u centru Kruševca

Simulacija saobraćajnog udesa i spašavanje povređenih na platou u centru Kruševca

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Kruševca realizovao je na platou u centru grada aktivnost pod nazivom „Simulacija saobraćajne nezgode i spasavanje povređenih lica zajedničkim delovanjem nadležnih službi“.

Simulacija saobraćajnog udesa i spašavanje povređenih je aktivnost koja ima za cilj da pokaže pravu, blagovremenu akciju spasavanja povređenih u saobraćajnim nezgodama i koordinaciju nadležnih službi, naglasio je direktor Komiteta za bezbednost Saobraćaja Srbije Damir Okanović.

Vatrogasci su do sada imali pokazne vežbe gašenja požara na otvorenom i u zatvorenom prostoru , a ovo je prva akcija ovog tipa istakao je komandant Vatrogasno spasilačkog batoljana Kruševac Vladica Stanković.

Simboličan broj 43 označava broj stradalih lica u periodu od 2015.i u prvih pet meseci ove godine, na teritoriji Rasinskog okruga, srećom procentualno broj pogunulih u udesima se smanjuje, potvrdio je načelnik Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Kruševac Miloš Lazarević.

Akciju su zajednički organizovali Savet za bezbednost saobraćaja Grada Kruševca,  Vatrogasna jedinica Kruševac, Odeljenje saobraćanje policije Policijske uprave Kruševac i Služba Hitne medicinske pomoći.

U akciji su učestvovali glumci, glumci amateri i učenici Saobraćajne škole Kruševac.

Povezano