petak, 23. februar 2018.

Kruševac

23. feb.
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 79%
Brzina vetra: 3 m/s IJI
 

Završetak radova na rekonstrukciji Pionirskog parka do kraja meseca

Završetak radova na rekonstrukciji Pionirskog parka do kraja meseca

Rekonstrukcija Pionirskog parka u Kruševcu, posebno je obradovala sugrađane koji s’ pozitivnim nestrpljenjem iščekuju završetak radova.

Radovi na rekonstrukciji Pionirskog parka u Kruševcu nalaze se u završnoj fazi, a završetak se očekuje do kraja meseca. U toku je postavljanje metalne ograde u dužini od 560 metara, a uskoro će biti ugrađeno i 5 kapija.Postavljaju se i mobilijari za decu kao i sprave za rekreaciju. Radi se i na formiranju kutka za igranje šaha na otvorenom sa 2 stola i klupama.

PIONIRSKI PARK-[(003084)

Rekonstuisaće se i rasveta u parku, a u planu je i ugradnja dodatnog urbanog mobilijara, odnosno klupa i đubrijera. Projekat rekonstrukcije Pionirskog parka uradilo je Javno preduzeće za urbanizam i projektovanje Kruševac, novac je obezbeđen iz gradskog budžeta, a radove izvode Kruševacput i Javno komunalno preduzeće Kruševac. Ovim će najstariji park u gradu ili kako dobiti lepši i savremeniji izgled poput parkova u metropolama.

park

Pionirski park za Kruševljane ima poseban značaj, višegodišnju istoriju , a začeci njegovog nastajanja datiraju od polovine 19. veka.

 

Povezano