nedelja, 16. decembar 2018.

Kruševac

16. dec.
Naleti vetra.
Naleti vetra.
-2°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Posle Makrešana i Dedine, zamena postojeće novom LED rasvetom nastavljena u Parunovcu

Posle Makrešana i Dedine, zamena postojeće novom LED rasvetom nastavljena u Parunovcu

Nakon Makrešana i Dedine, zamena postojeće rasvete, novom LED nastavljena je u Mesnoj zajednici Parunovac.

Rasveta je zamenjena u jednom delu ovog naseljenog mesta, a plan je da se dosadašnja rasveta zameni na čitavoj teritoriji Parunovca.

Aktivnost se realizuje u okviru projekta „Modernizacija i racionalizacija javnog osvetljenja“. Cilj je obezbediti kontinuitet javne rasvete zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju ali i uštede  električne energije.

U narednih šet meseci biće zamenjeno 12.545 svetiljki novim LED čiji je proizvođač Filips. Ove sijalice štede do 78 odsto električne energije, daju kvalitetnije i jače osvetljenje, a garancija je 15 godina ili 100 hiljada sati rada, odnosno ušteda za 1,4 miliona evra. Firma Esko Elios izabrana je od strane grada za privatnog partnera na ovom projektu a izvođač radova je KIP LAJT iz Beograda.

U okviru javno privatnog partnerstva do sada je javna rasveta zamenjena u opštinama Žabalj, Ada i Petrovac na Mlavi, a Kruševac je grad koji ima najveći ugovor na Balkanu kad je u pitanju javna rasveta.

Zamena postojeće javne rasvete novom LED za grad Kruševac je besplatna, a kroz uštedu elektičke energije narednih 12 godina plaćaće se rate.

Osvetljenje sa novom LED rasvetom biće na istom nivou ili pojačano u odnosu na staro, tako da će znatno doprineti bezbednosti.

Povezano