petak, 16. novembar 2018.

Kruševac

16. nov.
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Stručna obuka prve grupe polaznika za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja

Stručna obuka prve grupe polaznika za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja

Stručna obuka prve grupe polaznika za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja, počela je danas u Regionalnoj privrednoj komori u Kruševcu. Od 16. decembra, obaveza svih pravnih lica je da imaju licencirano lice za procenu rizika.  

U skladu sa novim propisima iz oblasti bezbednosti, pravna lica i preduzetnici imaju obavezu da se usaglase sa istim do 16. decembra. U narednih 10 dana treba da pribave Akt o proceni rizika o zaštiti lica, imovine i poslovanja i na osnovi tog akta da usaglase svoje sisteme zaštite bilo da se radi o fizičkoj, tehničkoj ili fizičko- tehničkoj zaštiti. Ovim povodom Regionalna privredna komora kao akreditovana ustanova, organizuje obuju za prvu grupu polaznika koju čine predstavnici 9 kompanija sa područja Rasinskog okruga, jedna iz Kraljeva i više fizičkih lica, navela je Danijela Lazarević iz kruševačćke Komore

Rok za usaglašavanje, za finansijske institucije je do decembra naredne godine, za ostale objekte do jula 2018, a najveći broj je objekata kritične infrastrukture, državni organi i lokalne samouprave imaju još 10 dana za usaglašavanje.

U pitanju je trajna obaveza i to je harmonizacija sa evropskim proipsima i standardima sa ciljem da se podigne nivo bezbedonosne kulture na viši nivo nego što je sada u Srbiji. Za one koji 16. decembra ne budu imali radnika sa licencom za procenu rizika u zaštiti lica , imovine i poslovanja, zaprećene su kazne od 50 hiljada do milion dinara, ističe predvač i predsednik Komisije za javno privatno partnerstvo Dragiša Jovanović

Inače, Regionalna privredna komora Kruševac do sada je organizovala 10 obuka za obezbedjenje, obuku za upravnike zgrada i 2 puta godišnje obuke za knjigovođe. Šestodnevnu stručnu obuku za sticanje licence za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja organinozovaće više puta.

Povezano