utorak, 18. decembar 2018.

Kruševac

18. dec.
Naleti vetra.
Naleti vetra.
-4°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Roman „Četiri ludila“ Miloša Latinovića predstavljen kruševačkoj publici u Legatu Milića od Mačve

Roman „Četiri ludila“ Miloša Latinovića predstavljen kruševačkoj publici u Legatu Milića od Mačve

U Legatu Milića od Mačve predstavljen je roman koji je prošle godine bio u užem izboru za NIN-ovu nagradu, „Četiri ludila“, Miloša Latinovića.

Čitajući odlomak, Miloš Latinović započeo je predstavljanje kruševačkoj čitalačkoj publici svog najnovijeg šestog romana „Četiri ludila“. Ova knjiga u izdanju „Vulkan izdavaštva“ je 2017. bila u užem izboru za Ninovu nagradu.

Miloš Latinović rođen je 1963. u Kikindi. Autor je šest zbirki priča, šest romana, dve knjige eseja, desetak dramskih tekstova, više od sto književnih priloga. Knjiga „Priče vetrova“ prevedena je na rumunski i nemački jezik; brojni prozni tekstovi su mu prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski. Dobitnik je nekoliko značajnih nagrada, između ostalih i Vitalove nagrade za književnost. Direktor je Bitef teatra, inače bavio se i novinarstvom i politikom za koje kaže da su mu dali veliko iskustvo u pisanju.

Širu priču sa Milošem Latinovićem u kojoj govori o svom književnom radu,  romanu „Četiri ludila“, ali i tome kako je to biti novinar, političar ili direktor eminentnog pozorišnog festivala, kao i šta ga često dovodi u naš grad, možete pogledati u emisiji Televizije Kruševac „Opušteno“ u petak, 9. marta.

 

Povezano