utorak, 18. decembar 2018.

Kruševac

18. dec.
Naleti vetra.
Naleti vetra.
-4°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Pomoć za ugrožene meštane u Đunisu

Pomoć za ugrožene meštane u Đunisu

Crveni krst Kruševac dopremio je pakete pomoći sa konzerviranom hranom i sredstvima za higijenu najugroženijim porodicama u Đunisu. Obezbeđeno  su i 23 metra ogrevnog drveta koja će biti podeljena u toku današnjeg i sutrašnjeg dana.

Od jutros je služba Zavoda za javno zdravlje takođe bila na terenu u Đunisu, i započela je deratizaciju i dezinfekciju poplavljenih domaćinstava gde se voda povukla, a bunari će naknadno biti tretitani, po povlačenju vode.

Voda se povlači, ali za sobom ostavlja pustoš. Najugroženijim porodicama u Đunisu, koji je najviše stradao od poplava u Rasinskom okrugu , Crveni krst Kruševac danas je dopremio je pakete pomoći koje je dobilo 27 najugroženijih porodica, kaže sekretar Crvenog krsta, Emina Todorović.

Za staru Jelu Jevtić koja živi u domasćinstvu sa nezaposlenim sinom pomoć mnogo znači.

Kaže da joj voda nije ugrozila kuću , ali su poplavljene njiva i bašta. Kad god je poplava u Đunisu, a to je gotovo svake godine, domaćinstvo sedmočlane porodice Petković je ugroženo kaže domaćica Dragoslava Petković.

Domaćinstvo Slaviše  Stojanovića bilo je potpuno poplavljeno i 2010., i ove godine voda mu je prodrla u kuću.

Crveni krst je i dalje u stanju pripravnosti, organizovana su dežurstva od 24 sata i prati se situacija i potrebe u zavisnosti od predloga gradskog Štaba za vanredne situacije

Vodovod Kruševac obezbedio je cisterne sa pijaćom, i tehničku vodu za životinje.

Inače, put Kruševac Đunis Niš od juče u 10 sati je ponovo prohodan.

Povezano