četvrtak, 28. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Otvoren pogon kompanije Kromberg i Šubert u Kruševcu, Vučić obećao nove fabrike

Otvoren pogon kompanije Kromberg i Šubert u Kruševcu, Vučić obećao nove fabrike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom, direktorom BIE Bratislavom Gašićem, gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović i predsednikom grupacije Kromberg i Šubert Željkom Matijevićem, presecanjem vrpce, zvanično je otvorio fabriku Kromberg i Šubert na lokaciji Stari Aerodom.

11

Reč je o 18.  pogonu kompanije van Nemačke koji, u ovom momentu upošljava 560 radnika uz plan da cifra dostigne 2.500 zaposlenih. „Fabrike su hramovi“, poručio je Vučić navodeći da ne želi da pomene broj onih koje je, kao premijer i predsednik otvorio, ali je ponosan na činjenicu da nijednu nije zatvorio.

VUCI

Vučić je na otvaranju istakao da će Srbija ostati otvorena zemlja za sve koji žele da ulažu i u njoj rade, te da neće obustaviti podsticaje, jer novac stvara novac.

„Nastavićemo da otvaramo fabrike, da zapošljavamo ljude i uklanjamo sve prepreke razvoju i radu. Ostaćemo otvorena zemlja za sve koji žele da ulažu u nju i rade. Nećemo zastati sa podsticajima, jer novac stvara novac. Treba nastaviti sa ulaganjima“, poručio je Vučić.

Sada je svima postalo jasno da samo dve stvari ne mogu da se blokiraju, naglasio je predsednik, dodajući da su jedno – vreme, a drugo – otvaranje fabrika u Srbiji.

Rekao je da je malo ako kaže da je srećan i radostan zbog otvaranja fabrike.

„Koliko god fabrika da sam do sada otvorio, a cifre neću da izgovaram, osim da nijednu nisam zatvorio, osećam svaki put uzbuđenje koje je teško opisati“, rekao je Vučić.

Vučić je preneo da će u novoj fabrici raditi 2.500 ljudi, a nada se da će taj broj biti i veći.

„Za nas postoji samo jedan put koji sami gradimo ovim fabrikama, investicijama i ogromnim radom koji ulažemo u sebe i zemlju. Fabrike su hramovi, jer kada stigne ovakva fabrika jednog giganta industrije, sa njom stigne jedna sasvim nova vera, ona u sebe i u rad, i sopstvenu budućnost. U Srbiji sam siguran da je ta vera najpotrebnija“, rekao je Vučić.

Naglasio je da će srpske vlasti nastaviti da ostaju posvećene postizanju napretka, posvećene miru, ali i kompromisu koji ne dira u elementarno dostojanstvo.

Najavio je da će za nekih 20 dana „Kromberg i Šubert“ doneti odluku o novoj investiciji i da će to biti neki drugi grad.

„Nadamo se da će izbor biti Srbija, a onda će bar četiri gradonačelnika morati da se spreme da svoje gradove predstave na najbolji način. Poželeo bih da u Srbiji otvore novo postrojenje. Dobro došli i verujem da ćete biti zadovoljni kao i u Kruševcu“, rekao je Vučić.

Radnicima je poručio da danas ne predstavljaju samo sebe i svoje porodice, jer je država pomogla investiciju sa više od devet miliona evra, pa ih je zamolio da na najbolji način predstavljaju svoju zemlju, da nemački privrednici mogu da govore kako imaju posla sa dobrim ljudima, poštenim radnicima, u koje vredi ulagati u budućnost.

Kruševljani su predsednika dočekali aplauzom i sa transparentom „Hvala, Vučiću“, a on im je, u kraćem obraćanju, poručio da će biti još fabrika kako bi bilo posla za žitelje Rasinskog okruga.

Podsetio je da su im se mnogi smejali i nisu verovali kada se pre nekoliko godina krenulo u razgovore za fabriku „Kromberg i Šubert“, a danas je u njoj, ističe, zaposleno 560 ljudi iz Kruševca i Rasinskog okruga.

„Biće 2.500 zaposleno i to nije kraj. Dovodićemo nove fabrike. Hoćemo da zaposlimo Kruševac, da vratimo nadu u budućnost svima u Kruševcu, Ćićevcu, Varvarinu…“, rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da su pred nama teška vremena, mnogo pritisaka i spolja i iznutra i da je zato važno da svi ostanemo jedinstveni i čvrsti i da sačuvamo Srbiju i da ona ide napred.

„Da vi budete bogatiji, da vam deca budu živa i zdrava, da ih bude mnogo više nego što ih imamo danas… Sve najbolje vam želim i vidimo se uskoro nekom sličnom prilikom. Hvala vam“, rekao je Vučić.

Kompanija „Kromberg i Šubert“ se bavi proizvodnjom kablova za auto-industriju, a u Kruševcu je prvi kablovski snop proizveden 2017. godine.

6

1

3

8

7

„Projekat je godinu dana ispred investicionog i kadrovskog plana zapošljavanja. Želim da ‘Kromberg i Šubert’, Srbija i zaposleni u fabrici dožive uspeh i da kompanija raste“, poručio je predsednik Grupe „Kromberg i Šubert“ Željko Matijević.

Naveo je da je preduzeće „Kromberg i Šubert“ nastalo 1902. godine u Vupertalu, i od porodične kompanije i skromnih početaka, danas posluje na 45 lokacija u svetu sa 48.000 zaposlenih.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je da raste trgovinska razmena Srbije i Nemačke, da kompanije iz te zemlje zapošljavaju u Srbiji oko 45.000 ljudi, a da su nemačke investicije u Srbiji oko dve milijarde evra.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović istakla je da u tom gradu i Rasinskom okrugu nije bilo auto-industrije i izrazila zadovoljstvo što je kompanija prepoznala Kruševac kao grad sa dobrom poslovnom klimom, koji može da ispuni potrebe u zahteve velike uspešne kompanije.

Inače, dolasku predsednika Vučića prisustvovao je veliki broj Kruševljana, a on je, pre zvaničnog otvaranja fabrike posetio porodicu Krstić koja čeka drugu bebu a roditelji rade u Kromebrg i Šubertu.

 

 

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.