nedelja, 16. decembar 2018.

Kruševac

16. dec.
Naleti vetra.
Naleti vetra.
-2°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Kruševački Poljoprivredni fakultet zvanično dobio dozvolu za rad

Kruševački Poljoprivredni fakultet zvanično dobio dozvolu za rad

Potpisom ministra prosvete Mladena Šarčevića, kruševački Poljoprivredni fakultet zvanično je dobio dozvolu za rad, a pratećim dokumentom i pravo da upiše 105 studenata na tri studijske grupe. Prema rečima dekana Ivana Filipovića kroz dva dana u dnevnim novinama biće objavljen konkurs za upis, a studenti će prijemni polagatu u utorak 16. oktobra.

Inicijativu da Kruševac dobije državni fakultet pokrenuo je Bratislav Gašić u vreme kada je bio na mestu gradonačelnika. Juče je Poljoprivredni fakultet u Kruševcu dobio dozvolu za rad, odnosno odobrenje za upis prve generacije studenata.

Na tri studijska programa – povrtarstvo i ratarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo i stočarstvo biće upisano 105 studenata, 75 na budžetu i 30 samofinansirajućih odnosno po 25 budžetski i 10 samofinansirajućih studenata kojima će školarina na osnovu odluke Privremenog saveta Niškog univerziteta iznositi 60 hiljada dinara i moći će da se plati u četiri rate.

Akademska  2018 -2019. godina je  počela, a buduće studetne Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu u narednih 10 dana očekuje veliki broj aktivnosti na osnovu konkursa koji će, prema rečima dekana Ivana Filipovića,  u dnevnim novinama i na sajtu fakulteta biti objavljen sutra, 11. oktobra.

Prijem dokumentacije je od petka 12. oktobra, 16. je polaganje oba prijemna ispita, odnosno testa opšte kulture i informisanosti i predmeta po izboru biologije ili hemije. U sredu 17. je objavljivanje preliminarnih rezultata, četrvrtak 18. je dan zaprigovore, žalbe i uvid u testove i objavljivanje rang liste, 19. je upis  studenata a nastava na prvom državnom fakultetu u Kruševcu trebalo bi da počne u ponedeljak 22. oktobra.

 

Studenti koji su upisani na iste ili srodne fakultete u Srbiji, prema rečima Filipovića moći će da školovanje nastave na kruševačkom Poljoprivrednom fakultetu

 

Nastava na prvom, kruševačkom državnom fakultetu počeće 22. oktobra.

 

Povezano