subota, 15. decembar 2018.

Kruševac

15. dec.
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 86%
Brzina vetra: 2 m/s SZ
 

Predstavnici Gradske uprave u okviru projekta „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena“ posetili Italiju

Predstavnici Gradske uprave u okviru projekta „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena“ posetili Italiju

U okviru realizacije projekta „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena“ organizovana je za predstavnike kruševačke Gradske uprave studijska poseta Italiji.

Projekat se realizuje se uz pomoć Ministarstva za ekologiju u petnaestak gradskih uprava u Srbiji, a sprovodi ga nemačka Organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Pored delegacije Kruševca, u studijskoj poseti Italiji nedavno su bili i predstavnici Novog Sada, Vrbasa i Lapova. Poseta severu Italije organizovana je u okviru projekta „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena“. Delegaciju Kruševca predvodila je pomoćnica gradonačelnika Olivera Drenovac koja je rekla da je cilj studijske posete Italiji bio da se predstavnici gradskih uprava iz Srbije upoznaju sa radom javnih komunalnih preduzeća na severu Italije, kao i da se bliže upoznaju sa njihovim načinom primarne selekcije otpada i kompostiranjem.

Drenovac napominje da delegacija našeg grada nije slučajno bila na ovom studijskom putovanju, s obzirom da je u toku izrada studije izvodljivosti za izgradnju Regionalne sanitarne deponije koja će biti realizovana uz pomoć KaeFVe programa.

 

Povezano