ponedeljak, 24. jun 2019.

Kruševac
ponedeljak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
26°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 3 m/s S
 

Unošenje badnjaka u zdanje kruševačke Gradske uprave

Unošenje badnjaka u zdanje kruševačke Gradske uprave

U susret najradosnijem prazniku, u duhu tradicije naroda u čijoj je službi, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović unela je Badnjak, simbol početka obeležavanja najradosnijeg pravoslavnog praznika Rodjenja Hristovog – Božića.

U prisustvu predstavnika rukovodstva Grada Kruševca, zamenika gradonačelnika Vesne Lazarević,  načelnika Gradske uprave Ivana Anđelića, zamenika predsednika Skupštine Siniše Maksimovića, sekretara Skupštine Maje Cuckić, odbornika, narodnih poslanika, direktora javnih preduzeća i ustanova, pomoćnika gradonačelnika, zaposlenih u Gradskoj upravi i građana, gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović danas je unela Badnjak u zgradu Gradske uprave

Činodejstvovao je Episkop kruševački dr David Perović sa sveštenstvom eparhije kruševačke. Nakon molitvenog dela sugrađanima je čestitao praznik Hristovog rođenja.:

– Čestitam vam Badnji dan uz želju da ostanete u zajednici sa Bogom. Da naši zemaljski putevi procvetaju u vrtove ,srca ispune ljubavlju, a dušu milosrđem…Neka vam je sretno upravljanje carskim gradom a građanima na blagodet, zdravlje i radost u kući sa bližnjima…

Gradonačelnica Jasmina Palurović uputila je radosnu poruku povodom Badnjeg dana i Božića, uz želju da svi praznike provedu u miru, zdravlju i veselju, da čine dobro i dobrim će im se vratiti:

– Želim da nas najradosniji od svih hrišćanskih praznika podseti na važnost međusobnog uvažavanja, tolerancije i solidarnosti – kao vrednostima koje su utkane u tradiciju našeg Grada.

Simbolika Božića – praštanje, pomirenje, sloga i jedinstvo, podsećaju nas da obnovimo i ojačamo našu veru, poboljšamo međusobne odnose i zajednički radimo na stvaranju uslova za bolji i kvalitetniji život.

Neka Božićnje poruke mira, ljubavi, nade i uzajamnog poštovanja i razumevanja ispune vaše domove i budu nadahnuće za godinu pred nama.

U ime Grada i u svoje ime želim svim sugrađanima pravoslavne veroispovesti da uputim najiskrenije čestitke za nastupajući Božićni praznik, sa željom da dan Hristovog rođenja proslave u miru, slozi i ljubavi.

Želim da radost i slavlje Hristovog rođenja ispuni vaše domove i donese ljubav, mir i blagostanje.

Srećno Badnje veče i Srećan Božić! Mir Božji! Hristos se rodi!“

Činu unošenja Badnjaka u zdanje Gradske uprave prisustvovali su brojni gosti, dok je u umetničkom delu programa učestvovao mešoviti hor Sveti knez Lazar.

Fotografije: krusevac.rs

Povezano