petak, 5. jun 2020.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
26°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 30%
Brzina vetra: 4 m/s JJI
 

Sudar autobusa i „fijata“ na Čokotinom brdu – jedna osoba poginula, žena hitno porođena

Sudar autobusa i „fijata“ na Čokotinom brdu – jedna osoba poginula, žena hitno porođena

Dvadesetšestogodišnji muškarac, vozač putničkog automobila, smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na delu Čokotinog brda prema Kaoniku. Njegova saputnica, koja je bila u 9. mesecu trudnoće i dalje je u teškom stanju, a odmah nakon nesreće carskim rezom porođena je i beba je upućena u Klinički centar Kragujevac.

Udes se dogodio u 6.45 kada je autobus Jugoprevoza, koji se kretao nizbrdo prema Kaoniku, proklizao  u desno,  od udara u bankinu vratio se unazad i direktno udario u putnički automobil „Fiat Punto“ koji se kretao suprotnom kolovoznom trakom. Od siline kontakta automobil je udario u drvo, a vozač je na licu mesta stradao.

U automobilu su se nalazila još dva lica, među njima trudnica u 9. mesecu trudnoće koja je u veoma teškom stanju odmah prevežena u Opštu bolnicu Kruševac, gde je nakon hitnih pretraga, urađen carski rez, a beba upućena u Klinički centar Kragujevac. Žena ima teške telesne povrede i životno je ugrožena, a i drugi saputnik je takođe povređen.

Kako saznajemo od direktora „Jugoprevoza“ Zorana Misića, povređenih putnika u autobusu nema, a isti su, pretovarom (nakon obavljenog uviđaja) nastavili put Ribarske Banje.

Inače, deonica Kruševac – Kaonik je do 9.30 bila zatvorena za saobraćaj. U saopštenju Policijske uprave Kruševac stoji da je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. starom 36 godina iz okoline Kruševca određeno zadržavanje do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Uviđaj je izvršio Osnovni javni tužilac sa pripadnicima saobraćajne policije.

Povezano