ponedeljak, 19. avgust 2019.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
32°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 32%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

Putni pravci na teritoriji Rasinskog okruga prohodni, na kolovozu do pet centimetara ugaženog snega

Putni pravci na teritoriji Rasinskog okruga prohodni, na kolovozu do pet centimetara ugaženog snega

Putni pravci na teritoriji Rasinskog okruga su prohodni, saznajemo u Kruševacputu. Na kolovozu ima do pet centimetara ugaženog snega.

Angažovanost mehanizacije i ljudstva ovog preduzeća je stopostotna – 20 kamiona, 9 građevinskih mašina i 100-tinak radnika.

Gradske ulice posipaju se solju, kao i državni putevi prvog reda, lokalni putevi rizlom, dok su putevi drugog reda tretirani mešavinom soli i rizle.

I ekipe JKP-a „Kruševac“ su na terenu i rade na rasčišćavanju snega i uklanjanju leda sa trotoara, pešačkih staza, prelaza, autobuskih stajališta i prilazima ustanovama u gradu. Trenutno je angažovano oko 60 radnika Zimske službe ovog preduzeća i 14 specijalizovanih vozila – potvrđuju u komunalnom preduzeću Kruševac.

Zbog snega, autobusi kruševačkog Jugoprevoza, kako saznajemo, saobraćaju sa kašnjenjem od 5 do 15 minuta na više linija, a skraćene su linije za Pasjak do Parunovca, Mali Šiljegovac do Novog Sela, Tekije do Parunovca i Stanci do Topole.

Put prema Kopaoniku je takođe prohodan. Na kolovozu ima ugaženog snega oko 5 centimetara, a zbog aktuelnih vremenskih uslova, vozačima se preporučuje oprezna vožnja uz obaveznu upotrebu zimske opreme i lanaca.

Povezano