sreda, 28. oktobar 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Mere koje će omogućiti jednak položaj svim licima na tržištu rada

Mere koje će omogućiti jednak položaj svim licima na tržištu rada

Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za ovu godinu, predviđene su određene mere koje će omogućiti jednak položaj svim licima na tržištu rada.

Kada je u pitanju kategorija teže zapošljivih lica, u koja spadaju i tehnološki viškovi paket mera predviđa nekoliko faza – objašnjava načelnica posredovanja u zapošljavanju NSZ filijala Kruševac, Suzana Mladenović.

U zavisnosti od toga da li se radi o licima koja su potencijalni ili su tehnološki viškovi koji se već nalaze na evidenciji, organizuju se informativni razgovori sa poslodavcima, sindikatima, zatim radionice i klub za aktivno traženje posla ali i psihološka podrška u planiranju karijere.

Ukoliko se radi o tehnološkim viškovima koji su na evidenciji, radi se procena zapošljivosti i sklapa individualni plan zapošljavanja.

U tom smislu, realizuju se radionice za prevazilaženje stresa usled gubitka posla, program sticanja praktičnih znanja za nekvalifikovane radnike i tehnološke viškove ali i informativno savetovanje o mogućnostima i neophodnosti ulaganja otpremnine u pokretanje sopstvenog biznisa.

Povezano