ponedeljak, 9. decembar 2019.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 90%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

Varvarin: Povelja „Dolina kraljeva, vekova i jorgovana“

Varvarin: Povelja „Dolina kraljeva, vekova i jorgovana“

Na 6. Međunarodnoj naučnoj agrobiznis konferenciji  MAK 2019 “Evropski put – put uspeha”, koja je tokom , januara održana na Kopaoniku, predsedniku opštine Varvarin Vojkanu Paviću uručena je Povelja “Dolina kraljeva, vekova i jorgovana” koju dodeljuje Etno centar “Gegula” iz Kraljeva.

Ova Povelja dodeljuje se za doprinos razvoju preduzetništva, agroprivrede, turizma i kulture Zapadnog Balkana, a neki od ranijih laureata i dobitnika ovog priznanja su Emir Kusturica, gradonačelnici više gradova iz regiona, predsednici privrednih komora u regionu, poznati brendovi iz više država, poznati i ugledni privrednici i naučni radnici.

Inače, u Varvarinu će do kraja godine biti asfaltirane prioritetne ulice u Bačini, Maskaru, Obrežu, Orašju kao i deonica puta Vratare-Zalogovac.

Tokom prošle godine značajne investicije su realizovane na teritoriji opštine Varvarin. radovi na dogradnja sprata na Osnovnoj i Srednjoj školi privodi se kraju, u toku je i rekonstrukcija osnovne škole u Orašju, a u planu je i rekonstrukcija škole u Krčinu. Asfaltirano je oko 2, 5 kilometra puta. Radilo se i na izgradnji vodovodne mreže, oko 5 km, kao i kanalizacione, što će biti prioriteti i u ovoj godini. Jedna od značajnih investicija biće i završetak radova na obali Velike Morave u Obrežu, čime će biti rešen dugogodišnji problem plavljenja ovog najvećeg sela na teritoriji opštine.

Povezano