ponedeljak, 19. avgust 2019.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
33°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 26%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Prihod od boravišnih taksi u Rasinskom okrugu u prošloj godini preko 17 miliona dinara

Prihod od boravišnih taksi u Rasinskom okrugu u prošloj godini preko 17 miliona dinara

Prema podacima Regionalne privredne komore Kruševac iznos ostvarenih prihoda od boravišnih taksi u Rasinskom okrugu u 2018. godini je preko 17 miliona dinara i veći je u odnosu na 2017. za 7,48 odsto. Najveći rast zabeležen je u gradu Kruševcu, od blizu 60 procenata od ukupnih ostvarenih prihoda u Rasinskom okrugu, zatim u opštinama Aleksandrovac, Brus i Trstenik.

-U prethodnoj godini zabeležen je rast ostvarenih prihoda od boravišnih taksi u našem okrugu u odnosu na 2017. godinu istakla je saradnik za projekte u Kruševačkoj Regionalnoj privrednoj komori, Vanja Damljanović.

-U cilju podsticanja razvoja domaćeg turizma kroz unapređenje organizovanog prometa stranih turista, Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za licencirane turističke agencije, istakla je Damljanović i najavila da je Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija raspisalo tri konkursa za tekuću godinu.

Inače, grad Kruševac je u prošloj godini posetilo više od 26. hiljada turista i, kako navode u Regionalnoj privrednoj komori, zahvaljujući ovim merama Vlade Srbije nastaviće se pozitivan trend razvoja turizma u Rasinskom okrugu.

Povezano