sreda, 24. april 2019.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
14°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 2 m/s I
 

Drugi dan seminara za poljoprivrednike posvećen ratarstvu i povrtarstvu

Drugi dan seminara za poljoprivrednike posvećen ratarstvu i povrtarstvu

Drugi dan Seminara za poljoprivrednike, koju Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Kruševac organizuje u skopu Zimske škole predavanja, tematski, bio je posvećen ratarstvu i povrtarstvu. Pored novina i preporuka u ovim oblastima, bilo je reči i o organskoj proizvodnji, značaju navodnjavanja, jačanju konkurentnosti kroz podizanje stanadarda, kao i ponovo aktuelizovanom zadrugarstvu.

Među predavačima bio je i dr Života Jovanović sa Instituta Zemun polje, koji je govorio o tehnologiji proizvodnje kukuruza, a glavne preporuke za prihranjivanje strnih žita, izložio je Miljan Gvozdenović, menadžer za „NS seme“.

Predavanja su održali i savetodavci domaćini, Sandra Miletaković i Snježana Vujinović.

Od kruševačkih savetodavaca, govorili su i Nemanja Konstantinović i Zoran Starinac, i to o prelasku sa konvencionalne na organsku proizvodnju, odnosno, zadrugarstvu. Među prisutnima, bili su i studenti agronomije Strahinja Jakovljević i Jovan Lisičić.

Poslednji, treći dan Zimske škole, održan po jedanaesti put u organizaciji PSSS KŠ, posvećen je stočarstvu, a predavanja u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac, počinju od 10 sati.

Povezano