nedelja, 22. maj 2022.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

U Kruševcu počelo sa radom prvo onkološko Savetovalište za Rasinski okrug

U Kruševcu počelo sa radom prvo onkološko Savetovalište za Rasinski okrug

U Kruševcu od danas i zvanično radi prvo Onkološko savetovalište za Rasinski okrug. Promocija Savetovališta za pomoć obolelim od malignih bolesti i članovima njihovih porodica održana je u konferencijskoj sali Dijagnostičkog centra Kruševac uz prisustvo brojnih gostiju.

Savetovalište Narcis je jedinstveni humani centar , koji osim Kruševca radi u prestonici i u Novom Sadu. Osnivač sabetovališta je strukovno udruženje zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga, čiji su članoi prepoznali nedistatak usluga za one koji boluju od malignih bolesti, ali i njiho vih porodica, jer lkancer menja dosatadanji način života i pacijenta i familije. U ime Savetovališta i partnera prisutne je pozdravila predsednica Asocijacije, Sandra Gogić.

Partner u radu Savetovališta je Opšta bolnica Kruševac, koja na razne načine podržava projekat i rad Savetovališta, istakla je direktorka kruševačke bolnice doktorka Vesna Stević Gajić.

Programa rada Savetovališta osmislio je stručni mentorski tim, a u njiohove ime obratio se doktor Zoran Gajić, onkolog.

Značaj postojanja ovog humanog centra prepoznala je i šira društvena zajednica. Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović pozvala je i druge lokalne samouprave da se priključe i pomognu rad Savetovališta.

Realizacija projketa podrazumevala je angažovanje obrazovanog stručnog kadra sa evidencije nezaposlenih. U timu Savetovališta su psiholog, socijalni radnik, fizioterapeut i strukovna medicinska sestra . Prostorije Savetovališta Narcis nalaze se u prizemlju Onkološkog dispanzera Opšte bolnice Kruševac, a broj telefona je 037/ 350-6000.

Povezano