nedelja, 19. januar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

U 2019. godini za podsticajne mere u poljoprivredi pet milijardi više

U 2019. godini za podsticajne mere u poljoprivredi pet milijardi više

Uredbom o raspodeli podsticaja u poljoprivredi, donetoj u januaru, obezbeđeno je dovoljno sredstava za prenete obaveze iz prethodnih godina, potvrdio nam je pomoćnik direktora Uprave za agrarna plaćanja, Dragoslav Milutinović, prilikom obilaska Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Kruševac.

Posetu pomoćnika direktora Uprave za agrarna plaćanja, Dragoslava Milutinovića, Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službe Kruševac, iskoristili smo da upitamo za zaostale, neisplaćene subvencije poljoprivrednim proizvođačima .

Za tekuću godinu, za podsticajne mere u poljoprivredi, obezbeđeno je 5 milijardi dinara više, u odnosu na prethodnu, a isplata zaostalih dugovanja trebalo bi da bude završena do kraja marta. Prošlogodišnji budžet za subvencije Ministarstva poljoprivrede realizovan je skoro 99 odsto, ali zbog dupliranog broja zahteva po svim merama, kasni se sa isplatom, dodao je Milutinović.

Iz Uprave za agrarna plaćanja podsećaju poljoprivredne proizvođače da za sve nedoumice i informacije, mogu da se obrate savetodavcima PSSS u Kruševcu.

Povezano