četvrtak, 29. septembar 2022.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 0 m/s ISI
 

U Centru za stručno usavršavanje u martu realizacija projekta „Bezbednost dece na internetu“

U Centru za stručno usavršavanje u martu realizacija projekta „Bezbednost dece na internetu“

Centar za stručno usavršavanje u Kruševcu naredne nedelje od 4. do. 7. marta organizuje niz predavanja i radionica u okviru projekta „Bezbednost dece na internetu“ koji realizuju u saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“ iz Subotice. Program je namenjen učenicima viših razreda osnovnih škola, nastavnicima i roditeljima.

Razvojem interneta i društvenih mreža otvoren je prostor za brojne zloupotrebe, a načešće žrtve digitalnog nasilja su deca kao najranjivijiji sloj društva. Centar za stručno usavršavanje po prvi put realizje projekat „Bezbednost dece na internetu“ pod pokroviteljstvom Fondacije „Tijana Jurić“ iz Subotice koja se inače bavi preventivnim delovanjem i edukacijama u cilju poboljšanja bezbednosti dece. Ova tema sa učenicima, njihovim nastavnicima i roditeljima, biće obrađena kroz radionice, predavanja i projekcije filmova, kaže direktor Centra Nenad Stanojević.

Programom će biti obuhvaćeno 500 učenika viših razreda osnovnih gradskih i seoskih škola.

Ideja o realizaciji projekta „Bezbednost dece na internetu“ proizašla je iz potrebe da se priča o ovom problemu i edukacija dece kako ne bi upala u zamku. Među predatorima koji haraju virtuelnim svetom sve više je pedofila, sektaša, trgovaca ljudima, ucenjivača, prevaranata i raznih vrsta nasilnika.Većina njih koristi društvene mreže za upoznavanje i vrbovanje žrtava.

Predavanje u CSU-a u četvrtak 7. marta od 18 sati, održaće Vlada Arsić, sertifikovani predavač MUP-a na temu pedofilije, internet predatora, trgovine ljudima, narkomanije i sekti. Predavanje je podjednako važno i zanimljivo i za roditelje i nastavnike u cilju prevencije i kontrole sadržaja koji deca prate na internetu. Inače, projekat se realizuje u Centru za stručno usavršavanje od 4. do 7. marta.

Povezano