subota, 21. septembar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
4°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

„Razgovor s povodom“ Televizije Kruševac: Gradonačelnica Kruševca Jasmina Paulorović (EMISIJA)

„Razgovor s povodom“ Televizije Kruševac: Gradonačelnica Kruševca Jasmina Paulorović (EMISIJA)

Gostujući u emisiji Televizije Kruševac „Razgovor sa povodom“, gradonačelnica Jasmina Palurović između ostalog govorila je o izgradnji Moravskog koridora što će prema njenim rečima imati pozitivan uticaj na razvoj privrede u gradu.

– U Kruševcu rade renomirane svetske kompanije poput Henkela, DS Smita, Kupera i drugih, a pojedine firme u ovoj godini imaju u planu proširenje proizvodnje i nova upošljavanja – najavila je Palurović.

Grad će i dalje nastaviti sa infrastrukturnim opremanjem zemljišta na lokaciji Starog aerodroma na kojoj za sada posluje Kromberg i Šubert, Lidl a uskoro sa radom počinje i Nepi.

– Sa prvim lepim danima nastavljeni su infrastrukturni radovi u gradu – kaže Palurović napominjući da je za investicije u ovoj godini iz gradskog budžeta izdvojeno oko 10 miliona evra, odnosno trećina sredstava.

Među najznačajnim investicijama je izgradnja postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu, istakla je Palurović, koja je između ostalog govorila i o rekonstrukciji Arheološkog parka, koja se odvija fazno, a planom je predviđeno da se završi do 2021. godine.

POGLEDAJTE OVDE KOMPLETNU EMISIJU.

Povezano