četvrtak, 1. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 1 m/s ISI
 

Ministarka Zorana Mihajlović u Trsteniku

Ministarka Zorana Mihajlović u Trsteniku

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i saradnici u Trsteniku su se susreli sa načelnikom Rasinskog okruga, gradonačelnicom Kruševca i predsednicima opština. Teme razgovora bile su izgradnja Moravskog koridora i lokalna infrastuktura.

Nakon poste predsednika Srbije Aleksandra Vučića sastanak sa načelnikom Rasinskog okruga Branislavom Vesićem gradonačelnikom Kruševca Jasminom Palurović i predsednicima opštrina održala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Predstavnici lokalnih samouprava upoznali su ministraku sa urađenim i planovima za naredni period u izgradnji puteva, vodovoda, kanalizacije odnosno započetim i planiranim projektima a ministraka je iznela plan ministarstva u ovim oblastima za Rasinski okrugu.

Glavna tema bila je izgradnja Moravskog koridora.

-Ono što je zadatak opština je priprema dokumentacije, istakla je ministraka Mihajlović

Možemo računati na podršku ministarstva, rekao domaćin skupa predsednik opštine Trstenik, Aleksandar Ćirić.

O velikom broju tema razgovarali smo sa ministrarkom Mihajlović i saradnicima iz sektora njenog ministarstva.  Teme su bile, pored ostalih, i izgradnja fabrika za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opština Bus i Blace, a kada je Kruševac u pitanju, o aktuelnim problemima.

Ministarka je održala poseban sastanak sa predsednikom opštine Trstenik Aleksandrom Ćirićem.

Na konferenciji za novinare najavljeno je da će se sastanci održavati svaka tri meseca, na kojima će se podnositi izveštaji o urađenom i planirati novi koraci.

 

 

Povezano