petak, 7. avgust 2020.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
22°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 72%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

Nacionalna služba zapošljavanja – promocija javnih poziva i konkursa u opštinama Rasinskog okruga

Nacionalna služba zapošljavanja – promocija javnih poziva i konkursa u opštinama Rasinskog okruga

Nacionalna služba za zapošljavanje  filijala Kruševac, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i lokalnim samoupravama Rasinskog okruga, organizuje promociju javnih poziva i konkursa po opštinama Rasinskog okruga, ali u gradu Kruševcu.

U cilju realizacije Programa i mera aktivne politike zapošljavanja raspisani su Javni pozivi za: realizaciju programa stručne prakse, učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca, realizaciju programa pripravnika za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem, za dodelu subvencije za samozapošljavanje, programa sticanja praktičnih znanja, za realizaciju programa pripravnika za mlade sa visokim obrazovanjem ali i Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i nezaposlenima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2019. godini, istakla je PR Nacionalne službe zapošljavanja Filijla Kruševac, Ana Bacić.

Raspisana su i 4 javna konkursa: za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2019. godini. za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima, organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom, za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva.

Povezano