sreda, 21. oktobar 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 59%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

Za kruševačku Službu medicinske hitne pomoći – relativno miran vikend

Za kruševačku Službu medicinske hitne pomoći – relativno miran vikend

Vikend za nama bio je u okviru proseka što se tiče dolazaka pacijenata u Službu Hitne medicinske pomoći, a u padu je broj pacijenata koji se javljaju sa respiratornim infekcijama, temperaturom i stanjima sličnim gripu.

-Tokom vikenda bilo je relativno mirno, što se tiče broja dolazaka pacijenata, a u blagom porastu je broj izlazaka na javna mesta. Pored udesa i saobraćne nezgod eu koji je povređen pešak , bilo je i zloupotrebe poziva Službi Hitne pomoći, naglašava načelnica Službe doktorka Gordana Simić.

-Kolebljivo vreme , u narodu nazvano i Baba Marta, a smetaće astmatičarima, kardio vaskularnim bolesnicima, i onima sa psihičkim smetnjama, dodaje doktorka Simić

Prolećni umor i prelazak iz jednog u drugo godišnje doba mogu izazvati malaksalost, vrtoglavice i kolapsna stanja , pa je potrebno proveriti krvnu sliku, a ishranu obogatiti namirnicama iz grupe prvih zelenih plodova, poput spanaća, mladog luka i drugog zeleniša. Hronični pacijenti treba redovno da uzimaju propisanu terapiju, a usled promene krvnog pritiska neophodno je da se jave izabranom lekaru.

Povezano