četvrtak, 1. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 1 m/s ISI
 

Vojnik pronađen mrtav, nesreća se dogodila u reci Bistrici u selu Dvorane

Vojnik pronađen mrtav, nesreća se dogodila u reci Bistrici u selu Dvorane

Profesionalni vojnik desetar I. M. (1981) iz Kruševca, na službi u 246. bataljonu ABHO, Garnizona Kruševac, koji je tokom noćnog odmora napustio logorsku prostoriju, nađen je jutros bez znakova života u 5.50 časova u rečici Bistrica u selu Dvorane.

Desetar I. M. obavljao je dužnost vozača motornog vozila u okviru realizacije planske aktivnosti logističkog obezbeđenja dnevno-noćnog kondicionog marša svoje jedinice. Na licu mesta nalaze se Viši javni tužilac iz Kruševca, organi Vojne policije i kruševačke Policije, koji sprovode uviđaj.

Komandant Kopnene vojske formirao je komisiju za ispitivanje uzroka nastanka vanrednog događaja, koja je odmah upućena na lice mesta. Više detlja o uzrocima ove nesreće biće poznato nakon sprovedene istrage, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Desetar I. M. u Vojsci Srbije je od 1. oktobra 2003. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Inače, kako RTK nezvanično saznaje, prve informacije kažu da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela, već da se nesreća dogodila tzv. zadesom, kada je profesionalni vojnik slučajno upao u reku Bistricu i potom se udavio.

 

Povezano