četvrtak, 1. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s ISI
 

U Gradskoj upravi u Kruševcu prezentacija besplatnih obuka informaciono komunikacionih tehnologija za raseljena lica

U Gradskoj upravi u Kruševcu prezentacija besplatnih obuka informaciono komunikacionih tehnologija za raseljena lica

U okviru projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo“ u Gradskoj upravi u Kruševcu održana je prezentacija besplatnih obuka informaciono komunikacionih tehnologija.

Konkurs je otvoren do 25.marta tekuće godine za lica od 18 do 30 godina starosti sa teritorije grada Kruševca, navela je Zorica Živojinović menadžer projekta ASB Srbija naglasivši da kroz dvomesečne obuke polaznicima se pruža moguđnost da uz postojeća, steknu nova znanja i veštine, kvalifikacije i radno iskustvo u IKT sektoru kao i pomoć pri zaposlenju ili pokretanju sopstvenog biznisa.

Grad Kruševac podržava svaki vid pomoći interno raseljenim licima, istakla je zamenik gradonačelnice Vesna Lazarević i navela da kandidati mogu se prijave za najviše dve od pet ponuđenih obuka.

Cilj projekta koji organizuje ASB Srbija u saradnji sa gradom Kruševcom i organizacijom CENTIR, je osnaživanje i pomoć porodicama interno raseljenih lica sa Kosova i deo je šireg programa Evropske unije ukupne vrednosti 5,65 miliona evra, rečeno je na prezentaciji.

Povezano