utorak, 26. maj 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Još jedna premijera: „Čekajući Godoa“ u Kruševačkom pozorištu

Još jedna premijera: „Čekajući Godoa“ u Kruševačkom pozorištu

Slavna drama „Čekajući Godoa“, Semjuela Beketa premijerno je izvedena na sceni Kruševačkog pozorišta. Režiju potpisuje Vladimir Popadić.

Poznato književno delo Semjuela Beketa, koje je odigrano na mnogim svetskim scenama, Kruševačkoj publici premijerno je predstavljeno na potpuno nov i drugačiji način.

Pozorišna ekipa naglašava da su priču o dvojici ljudi koji beskrajno dugo čekaju dolazak trećeg, uspeli da ispričaju duhovito i interesantno i da je predstava „Čekajući Godoa“ zapravo način da se Kruševačko pozorište predstavi svetu. Reditelj, Vladimir Popadić kaže da je ovo predstava u koju je do sada uložio najviše rada.

U predstavi igraju: Marko Živić, Dragan Marinković, Dejan tončić i Nikola Rakić, a u ulozi dečaka je Teofil Stojković Beguš. Za scenografiju je zadužena Marija Kalabić, kostime Jelena Nikolić, a za maske Dragan Velimirović. Scenski govor potpisuju: dramaturg, Jovan Ristić i član grupe „Kruševac Geto“ – Nikola Trišić koji je i autor songova. Interesantno je istaći i to, da je komad izveden na specifičnom kruševačkom dijalektu.

Predstava „Čekajući Godoa“ naći će se na redovnom repetoaru Kruševačkog pozorišta, a prva repriza je zakazana za ponedeljak, 18. mart. Inače, ovo je peta premijera u kruševačkom pozorištu u ovoj sezoni.

Povezano