petak, 29. maj 2020.

Kruševac
petak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

Izgradnja Postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda privodi se kraju

Izgradnja Postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda privodi se kraju

Revitalizacija i izgradnja kanalizacione mreže i izgradnja Postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda privodi se kraju, a za ovu kapitalnu investiciju čija vrednost je 24 miliona evra obezbeđeno je 95 odsto bespovratnih sredstava.

Od 50 kilometara kanalizacione mreže na području grada Kruševca ostalo je da se uradi još 400 metara, što će biti završeno do 4. aprila. Sa izgradnjom kanalizacione mreže krenulo se 2015. a zbog obima radova podeljena je u dva dela – lot 1 i lot 2. Lot 1 bio je manje zahtevniji i odnosio se na izgradnju i revitalizaciju 10 kilometra kanalizacione mreže dok je Lot 2 podrazumevao 40 kilometara kolektora i kanalizacione mreže. Vrednost ovog projekta je 24 miliona evra, istakoa je gostujući na Televiziji Kruševac direktor Javnog preduzeća Vodovod Kruševac, Vladimir Milosavljević.

Deo projekta bio je i revitalozacija Garskog potoka što je rešilo brojne probleme u Pakašnici i delu Kruševca.Kompletna kanalaziciona mreža trebalo je da se završi do kraja prošle godine, ali su radovi produženi

Radovi na izgradnji postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda biće završeni do kraja ove godine. Ovo je ogroman građevinski kompleks vredan 14 miliona evra, a podrazumeva sistem od 40 nezavisnih i zavisnih objekata. Završetkom mreže i postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda grad Kruševac će kompletno rešiti problem ekologije i zaštite životne sredine kao i zaštite jezera i vodotokova.

Povezano