ponedeljak, 24. jun 2019.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
26°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 59%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Kruševac juče bio grad sporta i trčanja

Kruševac juče bio grad sporta i trčanja

Preko dve hiljade takmičara i rekreativaca učestvovalo je u črtvrtom Međunarodnom Kruševačkom polumaratonu. Pored ove dugoprugaške discipline, održano je i Državno prvenstvo na 10 kilometara, a na gradskim ulicama održana je i Trka zadovoljstva. Četvrti Kruševački polumaraton organizovao je Atletsko – rekreativni klub „Maratonac“, a pokrovitelj je bio Grad Kruševac.

Posle uzbudljivog finiša u polumaratronu prvi je kroz cilaj prošao Sarajlija Alija Imamović. On je na Kruševačkom polumaratonu najbolji bio i 2017. godine, a kako nam je rekao sa zadovoljstvom će učestvovati i naredne godine.

Zlatna medalja izmakla je za korak Aleksandru Adžiću iz Beograda. Očekivao je bržu trku, s obzirom, kako je rekao, na kvalitet dugoprugaša koji su došli u Kruševac, ali da su vremenski uslovi uticali na brzinu trkača. Uprkos tome što mu je za malo izmaklo zlato, Adžić je zadovoljan 2. mestom.

Trećeplasirani u trci polumaratona bio je Kruševljanin Nenad Živković. Uprkos osvojenom mestu na postolju, ocenio je da je loše istrčao trku.

U Državnom prvenstvu na 10 hiljada metara prvi je kroz cilj prošao Užičanin Milan Mitrović. Ovo mu je bilo prvo takmičenje posle povrede. Među damama u trci na 10 kilometara bila je Nataša Ćulafić iz Beograda.

Poželevši učesnicima uspeh i zadovoljstvo, 4. Kruševački polumaraton otvorila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović koja je i sama, simbolično sa brojem 037, trčala polumaraton.

4. Kruševački polumaraton okupio je dugoprugaše iz cele zemlje, regiona i Evrope, a organizator je bio Sportsko – rekreativni klub Maratonac. Seniša Gašić rekao je da je veliki broj ttrkača i publike nagrada za sav uloženi trud.

Polumaratonu, Državnom prvenstvu na 10 kilometara i Trci zadovoljstva prethodila je trka najmlađih pod nazivom „Dečiji osmeh“. Na tri punkta duž staze manifestaciju su sviranjem obogatili muzička grupa, trubači i bubnjari. Učestvovalo je preko 2 hiljade trkača i rekreativaca, a pokrovitelj je bio Grad Kruševac.

Povezano