ponedeljak, 24. jun 2019.

Kruševac
ponedeljak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
27°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 3 m/s S
 

Razgovori oko početka izgradnje Moravskog koridora

Razgovori oko početka izgradnje Moravskog koridora

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, sa saradnicima, prisustvovala je sastanku Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a tema je bila izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine.

Sastanak je održala potpredsednica Vlade Srbije i minstarka građevinarstva, saobraćaja i infrstrukture prof.dr Zorana Mihajlović, koja je ovom prilikom istakla, da je Moravski koridor od izuzetnog značaja za Srbiju, jer će povezati centralni deo zemlje sa koridorima 10 i 11 i doprineti privrednom razvoju i kvalitetnijem životu građana.

“Ministarstvo koje vodim je vaš centar za ovaj projekat. Tu smo da vam pružimo potrebnu pomoć i podršku kako bismo na vreme završili sve pripremne radove, pre svega oko eksproprijacije parcela, da bi izgradnja Moravskog koridora počela u junu ove godine”, rekla je ona obraćajući se predsednicima lokalnih samouprava.

Dodala je da ove godine kreće realizacija velikih infrastrukturnih projekata i da očekuje od svih javnih preduzeća i kompanija iz resora da daju svoj maksimum u radu.

Za izgradnju Moravskog koridora, odnosno auto-puta od Pojata do Preljine, dugog 110 kilometara, potpredsednica Vlade potpisala je u oktobru prošle godine Memorandum o razumevanju i saradnji sa konzorcijumom kompanija “Behtel” i “Enka”.

Procenjena vrednost radova je oko 800 miliona evra, navodi se na sajtu grada Kruševca. Sastanku su prisustvovali i gradonačelnici Čačka, Kraljeva i Kruševca, predsednici opština Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac, direktor JP “Putevi Srbije”, predstavnici “Koridora Srbije”, CIP-a, Instituta za puteve, Republičkog geodetskog zavoda i Instituta “Jaroslav Černi”.

Povezano