subota, 21. septembar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 44%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U Kruševcu 13. akcija besplatnih preventivnih pregleda pod sloganom „Dan otvorenih vrata“

U Kruševcu 13. akcija besplatnih preventivnih pregleda pod sloganom „Dan otvorenih vrata“

Na Svetski dan zdravlja, koji se danas obeležava raznim aktivnostima, organiozovana je 13. po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, pod sloganom „Dan otvorenih vrata“. Cilj akcije je rana dijagnostika i promocija prevencije, kao najefikasniji način brige o sopstvenom zdravlju. Današnju akciju, pokrenutu od strane Ministarstva zdravlja, organizovali su zajedno Opšta bolnica i Dom zdravlja Kruševac.

Građani bez zdravstvenog osiguranja, ali i ostali koji iz određenih razloga nisu u prilici da obave pregled, i danas su se u velikom broju prijavljivali za besplatne preventivne preglede od 8 do 16 časova na drugom i trećem spratu u zgradi Dijagnostičkog centra, kako bi uradili prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, i obavili ORL preglede.

Pored prevencije, cilj akcije je rana dijagnostika bolesti. Vrlo je važno utvrditi da li postoje faktori rizika, ukloniti ih ili ublažiti, ako je moguće, istakla je direktorka Opšte bolnice Kruševac Vesna Gajić, pozvala mlade da se odazovu u većem broju i pojasnila preglede, koji su organizovani

Direktorka Gajić je dodala da je za pomenute preglede Iz Opšte bolnice, angažovano  30- zdravstvenih radnika. Po prvi put Opšta bolnica i Dom zdravlja zajedno organizuju pomenute preglede, o čemu govori i direktorka Doma zdravlja, Marina Kostić

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pokrenulo je krajem 2017-te Ministarstvo zdravlja. a u Kruševcu je organizovana 13. put zaredom. sa jedne strane veliki odziv građana, a sa druge obaveza i želja stručnog zdravstvenog osoblja da pomogne svima koji su zainteresovani, pokazuje da su ove akcije dobar, i pravi način, kako bi se smanjio broj obolelih u Srbiji.

 

Povezano