ponedeljak, 24. jun 2019.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
26°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 68%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Završeni infrastrukturni radovi iz prošle godine i započeti novi

Završeni infrastrukturni radovi iz prošle godine i započeti novi

Na početku nove građevinske sezone završeni su radovi započeti prošle godine i počinju novi na rekonstrukciji i izgradnji saobraćajnica u gradu i selu. U ove poslove lokalna samouprava i Javno preduzeće Putevi Srbije ove godine investiraće preko milijardu dinara.

Grad Kruševac je i pre početka nove građevinske sezone rekonstruisao ulicu prema Toplani i Carini u dužini od 650 metara, podseća zamenica gradonačelnika Vesna Lazarević i kaže da je Grad sopstvenim sredstvima finansirao i izgradnju puta u Sušici ka lokalnom groblju, kao i sanaciju udarnih rupa na gradskim ulicama. Govoreći o ambicioznim planovima u ovoj godini Lazarevi ističe da je nedavno počela izgradnja ulice na Starom aerodromu.

Pored ovog, u gradu je još jedno veliko gradilište. Trg Kosturnica dobiće nov izgled.

Dokaz odgovornosti i posvećenosti radu je i, kako kaže zamenica gradonačelnika, činjenica da su završeni svi radovi započetii prošle godine.

Što se tiče investicija koje će se finansirati novcem iz gradskog budžeta, prema rečima zamenice gradonačelnika, Javnom preduzeću za urbanizam i projektovanje dat je nalog da radi tehničku dokumentaciju.

Za investicije i održavanje ove godine će se iz gradske kase izdvojiti oko 500 miliona dinara.

Povezano