subota, 21. septembar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 38%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Promocija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji

Promocija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji

Promocija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji održana je u Centru za stručno usavršavanje u Kruševcu. Reč je o državnom projektu koji se neprekidno održava počev od 2005. godine za svaku kalendarsku godinu, a čiji je nosilac Vlada Srbije, uz pomoć Privredne komore Srbije i drugih organizacija.

-Već 15 godina trudimo se da podstaknemo mlade ljude da u što većoj meri prave kvaliteztnije i konkurentnije proizvode kako na domaćem tako i na svetskom tržištu koristeći i ljudske i prirodne resurse, izjavio je koordinator takmičenja za tehnološku inovaciju u Srbiji, profesor doktor Dragan Pobranović.

Pobranović naglašava da treba formirati tročlani tim koji će stati iza odrđene inovacije nekog proizvoda.

Pobranović je istakao ekonomske pokazatelje uspešnosti

Centar za stručno usavršavanje se tradicionalno treći put uključuje i zajedno sa nacionalnim koordinatorom promoviše nacionalno takmičenje tehnološke inovacije Srbije

Svi zainteresovani za takmičenje mogu se prijaviti na sajt inovacija.org do 30. aprila ove godine. Finale je 21. decembra koje će biti prenošeno na RTS-u. Nagradni fond je 5 miliona dinara, od čega je milion predviđen za prvo mesto.

Povezano