subota, 6. jun 2020.

Kruševac
subota
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Sporazum o saradnji sa Međunarodnom humanitarnom organzacijom ASB za Srbiju

Sporazum o saradnji sa Međunarodnom humanitarnom organzacijom ASB za Srbiju

Povodom realizacije projekta „Direktna socio – ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Srbiji“, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, potpisala je sporazum o saradnji, sa direktorom nemačke Međunarodne humanitarne organizacije ASB za Srbiju, Gordanom Velevom.

U skopu projekta koji finansira nemačko Ministarsvo spoljnih poslova, a koji se, pored Kruševca, realizuje i u opštini Ub, 25 porodica sa kruševačkog seoskog područja dobiće plastenike, najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

-Potpisivanju sporazuma prethodio je niz brojnih sastanaka o načinu realizacije ovog projekta, rekla je, na početku obraćanja, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

U sklopu projekta „Direktna socio – ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Srbiji“, koji se, pored Grada Kruševca realizuje i u opštini Ub, obezbediće se plastenici za 45 porodica, od toga 25 u Kruševcu, navodi direktor nemačke Međunarodne humanitarne organizacije ASB za Srbiju, Gordan Velev.

Komisija će odabrati 25 porodica sa seoskog područja, po preporuci lokalne samouprave i Centra za socijalni rad, koje će, pored plastenika, dobiti i prateću opremu, a takođe, se i obučiti za rukovanje dodeljenim donacijama, dodao je pomoćnik gradonačelnice za poljoprivredu Marko Milojević.

Najveći deo neophodne sume za realizaciju projekta, ukupne vrednosti od skoro 95.000 evra, obezbedilo je nemačko ministarstvo spoljnih poslova, zatim, organizacija ASB 3.500, i Grad Kruševac 4.250 evra. Inače, podela plastenika, očekuje se, već krajem leta, odnosno, početkom jeseni, poručeno je sa Konferencije za novinare u Gradskoj upravi.

Povezano