subota, 7. decembar 2019.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 79%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

U OŠ“ Branko Radičević“ održano predavanje o psihoaktivnim supstancama

U OŠ“ Branko Radičević“ održano predavanje o psihoaktivnim supstancama

Ovogodišnji slogan Svetskog dana zdravlja je „Primarna zdravstvena zaštita- osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“. Jedna od aktivnosti Savetovališta za mlade pri Dečjem dispanzeru, povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, jeste tribina u Osnovnoj školi „Branko Radičević“, održana za roditelje učenika sedmog razreda. Tema predavanja bila je „Psihoaktivne supstance“, a predavač dr Biljana Bakić, specijalista pedijatrije.

-Cilj ovog predavanja jeste da roditelji na vreme prepoznaju da li je njihovo dete počelo da konzumira neke psihoaktivne supstance i ako jeste, kako prepoznati i kome se obratiti, istakla je predavač specijalista pedijatrije dr Biljana Bakić. Na pitanje kako prepoznati dete koje je počelo da konzumira psiho-aktivne supstance Bakić odgovara.

Bakić ističe da su 12,13, 14 i 15 godina naječešći period kada deca počinju da konzumiraju droge i dodaje da da tinejdzeri najčešće uzimaju ove supstance iz radoznalosti, želje za pripadanjem grupi i vršnjacima, iz dosade, kako bi pobegli iz stvarnog života, ne razmišljajući o posledicama.

Sledeća tribina Savetovališta za mlade o psihoaktivnim supstancama biće održana u ponedeljak 22.aprila u Domu učenika srednjih škola „Pane Đukić Limar“, za korisnike doma, a predavanje će držati specijalista pedijatrije, dr Sreten Cuckić.

.

Povezano