nedelja, 25. avgust 2019.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
28°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 2 m/s SI
 

Uskoro počinje izgradnja Moravskog koridora

Uskoro počinje izgradnja Moravskog koridora

U cilju pojašnjenja postupka eksproprijacije zemljišta sa vlasnicima parcela, koje se nalaze na trasi Moravskog koridora, danas su u Mesnoj zajednici Bivolje razgovarali gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i direktor Sektora za izgradnju Koridora Srbije Aleksandar Senić.

Poreska uprava za Grad Kruševac procenila je da cena metra kvadratnog iznosi 200 dinara, a vrednost zemljišta sa zasadom ili objektom je veća.

Prema rečima Senića za Prvu deonicu Moravskog koridora, od Pojata do Kruševca, doneće se oko 2100 rešenja o eksproprijaciji zemljišta. Senić je rekao da je izrada projekta, koji radi CIP, pri kraju i da će vrlo brzo biti završen.

Procenjena vrednost izgradnje Moravskog koridora je 800 miliona evra, a Vlada Srbije vodi pregovore sa dve kompanije koje su zainteresovane da izvode radove. Gradonačelnica Jasmina Palurović naglasila je važnost izgradnje Koridora, napomenuvši da se ovih dana završava sva dokumentacija neophodna za eksproprijaciju zemljišta u katastarskim opštinama Bivolje i Lazarica. Moravski koridor biće dugačak 110 kilometara.

Sastoji se od 3 deonice, a Prva, od Pojata do Kruševca dugačka je skoro 28 kilometara.

U Koridorima Srbije procenjuju da će izgradnja ovog dela moravskog auto – puta biti završena do 2021. godine.

Fotografija: krusevac.rs

Povezano