subota, 21. septembar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 46%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Najveća potražnja za mašinskom, metalskom, građevinskom i elektro strukom, za konobarima i prodavcima

Najveća potražnja za mašinskom, metalskom, građevinskom i elektro strukom, za konobarima i prodavcima

Na nedavno održanom Sajmu zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Kruševac, predstavio se 41 poslodavac, a iskazana je potreba za 330 radnika.

Najveća potražnja iskazana je sa mašinskom, metalskom,građevinskom i elektro strukom kao i za konobarima i prodavcima, a izraženija je potreba i za visokom stručnom spremom, istakla je pr Ana Bacić.

U okviru aktivnih mera zapošljavanja zatvoren je javni poziv za samozapošljavanje , primljeno je 300 zahteva. Aktivna su dva poziva po programu IPA 2013, Javni poziv za dodelu subvencija poslodavcima, za zapošljavanje lica iz teže zapošljivih kategorija koji traje do 3.maja i Javni poziv za obuku na zahtev poslodavca do 3.juna.

Po Odluci ministrstva za sufinsiranje lokalnih akcionih planova zapošljavanja iz Republičkih sredstava opredeljeno je za Kruševac oko 31 milion, za Ćićevac – 8 miliona, Trstenik – blizu 12 miliona i Varvarin oko 15 miliona.

Tokom ove nedelje i nakon praznika biće potpisani Sporazumi sa gradom i opštinama, najavljuju iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Povezano