sreda, 22. januar 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
-1°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

Povodom Dana Vojske Srbije u Kasarni Car Lazar u Kruševcu održana vojna svečanost

Povodom Dana Vojske Srbije u Kasarni Car Lazar u Kruševcu održana vojna svečanost

Podsetivši pripadnike Garnizona Kruševac i goste de se Dan Vojske Srbije obeležava u spomen na dan kada je 1815. godine u Takovu podignut Drugi srpski ustanak , komandant pukovnik Rade Rnjaković naglasio je da je ovo zajednički praznik svih koji štite, brane i čuvaju našu Srbiju.

Pukovnik Rnjaković je ocenio da su jedinice Garnizona Kruševac u proteklih godinu dana postigle značajne rezultate u izvođenju obuke i osposobljavanju kadra za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i u realizaciji ostalih zadataka u skladu sa dodeljenim misijama.

Ovom prilikom uručena su unapređenja, odlikovanja, pohvale i nagrade pripadnicima Vojske na osnovu naredbe ministra odbrane, a nagrađeni su i učesnici učenici kruševačkih škola pobednici literarno-likovnog konkursa na temu „Pismo vojniku“.

Pored gradonačelnice Kruševca, Jasmine Palurović i predsednika Skupštine grada Živojina Miloradovića, svečanosti su prisustvovali i predstavnici opština Rasinskog okruga, Eparhije Kruševačke, policije, javnih preduzeća i ustanova, boračkih organizacija, kao i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije.

Povezano