subota, 7. decembar 2019.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

SVET ZDRAVLJA na Televiziji Kruševac: U Nedelji prevencije saobraćajnih nezgoda

SVET ZDRAVLJA na Televiziji Kruševac: U Nedelji prevencije saobraćajnih nezgoda

Povodom Nedelje prevencije saobraćajnih nezgoda, gošća emisije „Svet zdravlja“ bila je specijalista urgentne medicine, načelnica Službe Hitne medicinske pomoći, dotorka Gordana Simić, licencirani predavač za prvu pomoć.

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju obeležava se u poslednjoj nedelji aprila i ima za cilj podizanje svesti o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, pravilno reagovanje u slučaju saobraćajnih nezgoda i spečavanje saobraćajnog traumatizma. Oni koji su prisudni kada je saobraćni udes u pitanju , pro treba da pozovu Hitnu pomoć i reaguju u skladu sa naučenim stavovima i protokolom koji su pohađali na kursu Pre pomoći, ističe specijalista Urgentne medicine doktorka Gordana Simić

Sa javno zdravstvenog aspekta deca, mladi, trudice i starije osobe su u fokusu pažnje, jer predstavljaju posebno ranjive kategoriju učesnika u saobraćaju, a posedovanjem posebnih znaja i veština i pravilnim reagovanje teške posledice saobraćajnih udesa mogu se sprečiti ili potpuno izbeći. U suprotnom , čak i bezazlene povrede mogu biti kobne , podsetila je doktorka Simić.

Povezano