subota, 21. septembar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 44%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Memorandum o razumevanju sa kineskom Centralno – evropskom trgovinskom zonom

Memorandum o razumevanju sa kineskom Centralno – evropskom trgovinskom zonom

Prilikom prošlonedeljne posete Mađarskoj, delegacija Privredne komore Rasinskog okruga potpisala je u Budimpešti Memorandum o razumevanju sa kineskom Centralnoevropskom trgovinskom zonom kojim se određuju pravila za potpisivanje ugovora koji će biti realizovani u narednom periodu. Održani su i sastanci sa kineskim partnerima i delagacijama iz Slovenije, Slovačke, Rumunije i Mađarske, a uređen je i izložbeni prostor Srbije na kome će brednovi iz Rasinkog okruga ali i drugih delova naše zemlje biti prezentovani potencijalnim privrednim partnerima u Budimpešti tokom cele godine.

Cilj nedavno potpisanog Memoranduma je direktna saradnja između PKS RPK Kruševac i Kinesko centralno evropsko logističke trgovinske zone u Budimpešti, na osnovu principa uzajamne koristi i zajedničkog razvoja. Saradnja će se zasnivati na učešću u organizaciji, promociji izložbi, konferencija, bi tu bi sastanaka, pružanju usluga za razvoj partnerstva, razmeni informacija, konsultacija, zajedničkoj razradi projekata i programa kao i zajedničkoj realizaciji projekata, razmeni informacija i znanja koje doprinose razvoju Srbije i Kine.

Ovom prilikom, u Budimpešti su održani i sastanci sa kineskim ali i partnerima iz zemalja Jugoistočne Evrope.

Zahvaljujući uređenom izložbenom prostoru Srbije, brendovi iz Rasinskog okruga ali i drugih krajeva naše zemlje tokom cele godine, biće prezentovani delegacijama u Budimpešti, što bi prema Vukićevićevim rečima trebalo da utiče na povećanje izvoza ali i ukupne spoljnotrgovinske robne razmene. Privredna komora RO koja ima uspešnu, petogodišnju saradnju sa Kineskom centralo evropskom trgovinskom zonom, izabrana je za komoru koja će predstavljati srpsku privredu na jednom ovakvom projektu.

Privredna komora Rasinskog upravnog okruga i ove godine će organizovati posetu Kineskom sajmu brendova u junu, kao i nastup kompanija na Kineskom uvoznom sajmu.

Povezano