sreda, 22. januar 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

Ambasador Švajcarske Filip Ge u poseti Kruševcu

Ambasador Švajcarske Filip Ge u poseti Kruševcu

 

U poseti Kruševcu danas je boravio ambasador Švajcarske, Filip Ge sa saradnicima. Na sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se o projektima i programima koji se realizuju na teritoriji grada ali i budućim aktivnostima koje podržava Vlada Švajcarske. Ovom prilikom, ambasador Švajcarske obišao je OŠ „Jovan Popović“ i kompaniju „Dunipak“ u kojima se realizuju projekti: Energetska efikasnost i upravljanje energijom i Znanjem do posla

Posetu Kruševcu, ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge započeo je sastankom u kabinetu zamenice gradonačelnice Vesne Lazarević. Na sastanku u Gradskoj upravi prezentovani su rezultati sprovedenih programa i projekata koje podržava Vlada Švajcarske, a koji se realizuju u Kruševcu. Reč je o projektu „Znanjem do posla“ dok se drugi odnosi na energetsku efikasnost i upravljanje energijom.

Na sastanku je bilo reči i o budućim aktivnostima švajcarske donatorske podrške koja će se u lokalnim samoupravama sprovoditi u okviru nove Strategije saradnje sa Srbijom.

Švajcarski ambasador Filip Ge sa predstavnicima grada Kruševca obišao je Osnovnu školu „Jovan Popović“ u kojoj će biti realizovan projekat energetske efikasnosti i upravljanja energijom. U tom smislu, u ovoj kruševačkoj školi biće postavljena nova stolarija, a uradiće se izolacija kao i zamena postojeće rasvete – novom led rasvetom. U nastavku obilaska, švajcarski ambasador posetio je i kompaniju „Dunipak“. U okviru projekta „Znanjem do posla“, koji se sprovodi u saradnji sa Omladinskim savetom i gradskom upravom, Dunipak je jedna od kruševačkih kompanija u kojoj će se obučavati 11-toro mladih ljudi za profile u kartonskoj industriiji. Do sada je u Kruševcu, u okviru ovog projekta, obučeno 56 mladih za profile knjigovođe, zubnog i gumarskog tehničara i krojača, od kojih je 24-oro nakon obuke dobilo zaposlenje.

Povezano