četvrtak, 4. jun 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

U susret Danu medicinskih sestara održana tribina „Medicinska greška“

U susret Danu medicinskih sestara održana tribina „Medicinska greška“

U susret 12. maja Međunarodnom danu medicinski sestra i tehničara u konferencijskij sali Dijagnostićkog centra u Kruševcu održana je edukativna tribina pod nazivom „Medinska greška“.

Međunarodni dan medicinskih sestara u tehničara obeležava se 12. maja u  znak sećanja na dan kada je rođena Florens Najtingel, bolničarka i začetnica modernog sestrinstva i profesionalnog obrazovanja medicinskih sestara.

Tim povodom Dom zdravlja Kruševac organizovao je edukativnu tribinu Pod nazivom „Medicinska greška“, a predavači su bili iz Rasinskog i drugih regiona. O svom i pozivu koleginica i  kolega govorila je glavna sestra Doma zdravlja Kruševac, Marijana Pavlović.

-Veliku podršku imamo od rukovostva i menadžera tima, naglasila je glavna sestra, dodajući da su sve aktivnosti usmerene ka zadovoljstvu pacijenata.

Glavna sestra  čestitala je svima koji se bave ovim humanim pozivom i uputila poruku

Medicinske sestre predstavljaju glavnu sponu između lekara i pacijenata. Posao je težak, ali medicinske sestre ga vole i najčešće predano rade, iako je to i jedna od profesija koju građani najviše kritikuju.

U Srbiji licencu ima oko 65.000 sestara dok oko 5.500 još uvek čeka posao.

Povezano