petak, 20. septembar 2019.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
15°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 3 m/s SSZ
 

Poziv za penzionere da se do 21. maja prijave za odlazak u jednu od banja Srbije

Poziv za penzionere da se do 21. maja prijave za odlazak u jednu od banja Srbije

I ove godine Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje poziva penzionere, da se do 21.maja prijave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banja u Srbiji. Uslov za prijavu je da penzionisana lica nemaju mesečna primanja viša od 26.324 dinara, i da nisu koristila besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina.

U besplatnu rehabilitaciju u banji uključeni su putni troškovi, pun pansionski smestaj i medicinski tretmani koji podrazumevaju lekarske preglede, EKG, laboratorijske analize, specijalističke preglede kao i terapije koje svaki korisnik mora da dobije u zavisnosti od ocena lekara, koje su pojedinačno prilagođena potreba penzionera.

Fond će takođe snositi troškove za pratioce deteta koje koristi porodičnu penziju na osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, dok će i slepi penzoneri koji dobiju rehabilitaciju imati pratioca kome će boravak biti besplatan.

Kako je saopštio Fond, nakon 21.maja praviće se rang liste za starosne, invalidske i porodične penzionere, a na redosled na listama uticaće visina penzije, dužina staža osiguranja i dužina korišćenja penzije, ostvareno pravo na tuđu negu i pomoć i ostvareno pravo na porodičnu penziju. Pod jednakim uslovima, prednost će imatu stariji korisnici penzija. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Povezano