utorak, 26. maj 2020.

Kruševac
utorak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
12°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Penzioneri se do kraja nedelje prijavljuju u svom Udruženju za rehabilitaciju u srpskim banjama

Penzioneri se do kraja nedelje prijavljuju u svom Udruženju za rehabilitaciju u srpskim banjama

Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je oglas i uputio poziv penzionerima da se prijave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju  u jednoj od 24 srpske banje. Penzineri sa područja grada Kruševca treba da se prijave do kraja  nedelje Udruženju penzionera u Obilićevoj ulici.  

Pravo da se prijave na konkurs imaju penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednikačija penzija iznosi do 26 hiljada i 324 danara. Uz prijavu, prilaže se i poslednji penzijski ček, raspoloživa medicinska dokumentacija i izjava gde žele da koriste rehabilitaciju.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza, smeštaja u banji, pun pansion, lekarski specijalistički pregledi, dodaje predsednik Udruženja penzionera grada Kruševca, Miloje Bogićević.

Prošle godine od oko hiljadu zahteva, besplatnu rehabilitaciju koristilo je  255 penzionera iz Kruševca, a savet predsednika Udruženja penzionera je da penzioneri budu uporni i ukoliko besplatnu rehabilitaciju ne dobiju ove godine, da se prijave i naredne.

Povezano