petak, 22. novembar 2019.

Kruševac
petak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 4 m/s ISI
 

Poptisani ugovori o doniranju deset stambenih jedinica interno raseljenim licima i povratnicima

Poptisani ugovori o doniranju deset stambenih jedinica interno raseljenim licima i povratnicima

U gradskoj upravi Kruševac svečano su potpisani ugovori za doniranje 10 stambenih jedinica interno raseljenim licima i povratnicima u Kruševcu, između predstavnika nevladine organizacije ASB, grada Kruševca i korisnika pomoći.

Projekat se sprovodi u četiri opštine u Srbiji, među kojima je i Kruševac a finasiran je sredstvima Evropske unije i Nemačke vlade. Ukupan iznos namenjenih sredstava našem gradu je 214.000 evra za izgradnju tri montažne kuće, kupovinu sedam seoskih domaćinstava, dodelu 14 građevinskih paketa i 18 ekonomskih grantova. Učešće grada Kruševca u kofinansiranju ovih aktivnosti, je kupovina jednog i deo drugog seoskog domaćinstva u iznosu od 11. 000 evra, istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Potpisivanju ugovora za seoska domaćinstva i montažne kuće u koje će se korisnici useliti do kraja godine, prisustvovali su i direktor kancelarije nemačke organizacije ASB za Srbiju, Gordan Velev i predstavnica Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Sandra Ilić.

Povezano