petak, 20. septembar 2019.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 57%
Brzina vetra: 3 m/s SSZ
 

Noć muzeja u Kruševcu

Noć muzeja u Kruševcu

16. po redu manifestacija Noć muzeja donosi večeras bogat program na više lokacija u gradu.

Nakon velikih pobeda dolazi sloboda i zato je okosnica 16. Noći muzeja upravo to – osvajanje i upražnjavanje slobode imetničkog izražavanja. Noć muzeja, najlepše majsko druženje uz kulturu i umetnost, održava se  širom Srbije, a samo u Kruševcu posetioce očekuju brojna iznenađenja na više lokacija u gradu.

U centralnoj zgradi Narodnog muzeja pred publikom je nova stalna postavka, kao i odabir slika sa jugoslovenskog konkursa povodom jubileja Šest vekova Kosovske bitke. U Kući Simića, pored stalne postavke aktuelna je i izložba „Od salveta do lajkova“, dok je u Umetničkoj galeriji u toku izložba video radova i crteža Dragane Žarevac iz Beograda. Vrata Muzeja, Kuće Simića i Umetničke Galerije biće otvorena za posetioce do 1 sat iza ponoći, a ulaz je slobodan.

U Galeriji KCK u 19 sati  biće otvorena izložba fotografija Ivane Neckov Grubišić, dok je u Legatu Milić od Mačve od 20 sati predstavljanje knjige Voljena Srbija, akademika i vajara Genadija Pravotorova, uz dokumentarnu izložbu radova.

U Klubu Tetar, Obilićeva ulica 34, u organizaciji Udruženja građana Most otvara se izložba „Govor stena“ posvećena praistorijskim ostacima na Jastrepcu. Noć muzeja obeležava i OŠ Jovan Popović programom „Hrebeljanovići – temelj slobode“, sa podnaslovom „“Car Lazar i vitezovi“. U manifestaciju se uključilo i udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti Plavo i znatno, izložbom „Murali kojih više nema“.

Povezano