sreda, 22. januar 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
2°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

Savetovalište za mlade 15 godina rada obeležava radionicama, panel diskusijama i tribinama

Savetovalište za mlade 15 godina rada obeležava radionicama, panel diskusijama i tribinama

Savetovalište za mlade koje radi u okviru Doma zdravlja Kruševac obeležilo je 15 godina rada i postojanja. Brojnim radionicama, panel diskusijama, tribinama u osnovnim i sredjim školama , zaposleni u Savetovalištu se trude da mladima olakšaju probleme sa kojima se svakodnevno susreću, ali da ih upozore na posledice bolesti zavisnosti.

U okviru Savetovališta za mlade pored psihologa, socijalnog radnika i ginekologa, uključene su i medicinske sestre i pedijatri.

Od osnivanja, Savetovalište radi na bazi grupne saradnje mladih i profesionalaca iz tima sa tematskim radionicama, posvećenim bolestima zavisnosti, polno prenosivim bolestima, odnosu škola – dete, roditelj- dete i drugim životnim situacijama, naglasila je načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, doktorka Gordana Aleksić.

-Teme radionica su najčešće one koje mlade interesuju, a nemaju hrabrosti da sami potraže odgovor od stručnjaka, pa je rad u grupi najbezbolnije rešenje problema, dodaje doktorka Aleksić.

Inače, Savetovalište za mlade radi svakog radnog dana, a zainteresovani iz mlade populacije, odnosno uzrasta od 10 do 18 godina, ili njihovi roditelji, mogu se za savet li zakazivanje obratiti od 12 do 15 sati na telefon 037 441 702.

Povezano