petak, 10. jul 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
24°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 51%
Brzina vetra: 2 m/s ISI
 

U kruševačkoj Gimnaziji konferencija za novinare povodom neodobravanja upisa Filološkog odeljenja u narednoj školskoj godini

U kruševačkoj Gimnaziji konferencija za novinare povodom neodobravanja upisa Filološkog odeljenja u narednoj školskoj godini

U kruševačkoj Gimnaziji održana je konferencija za novinare povodom Izveštaja Ministrastva prosvete o neodobravanju upisa Filološkog odeljenja u narednoj školskoj godini.

Na sastanku održanom juče u Ministarstvu prosvete, kome su prisustvovali nadležni rukovodioci i savetnici za srednje i umetničko  obrazovanje resornog Ministarstva, direktorka, predstavnici Sindikata Gimnazije i  načelnik Školske uprave Kruševac izneti su stavovi Ministarstva da se neće preinačiti odluka o neodobravanju upisa Filološkog odeljanja u Kruševcu.

-Smatramo da je odluka doneta, u terminu nepravednom i za đake i njihove roditelje, za nas kao prosvetne radnike, jer smo o tome saznali tek 6. maja, uz obrazloženje da odeljenje neće imati odgovarajući broj upisanih – naglasio je predsednik Sindikata Gimnazije u Kruševcu profesor Branimir Šoškić.

Sindikat prosvetnih radinika u Gimnaziji ostaje pri stavu da je nemoralno da se sada povuku i iznevere decu koja su spremala za upis u ovo prestižno odeljenje i da će u skladu sa time nastaviti sa predviđenim štrajkovima upozorenja, a da će 28. maja, u pet do dvanaest, održati protest isped Gradske uprave u Kruševcu, rečeno je na konferenciji za novinare.

Povezano