nedelja, 8. decembar 2019.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Služba za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja Kruševac dobila nov ultrazvučni aparat

Služba za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja Kruševac dobila nov ultrazvučni aparat

Službi za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja Kruševac, beogradska firma Labteh donirala je ultrazvučni aparat najnovije generacije. Ultrazvučni aparat omogućuje najprecizniju dijagnostiku i u ovom trenutku jedini je u Rasinskom okrugu. 

-Pregledi za radiološku djagnostiku Doma zdravlja Kruševac od danas će se raditi novim ultrazvučnim aparatom najnovije generacije. Ovaj ultrazvučni aparat predstavlja vrh dijagnostičke tehnologije. Dosadašnji ultrazvuk, inače iz 2004. u Radiloškoj službi u kvaru je od karaja aprila i više neće moći da se koristi, tako da je u ovom trenutku nov aparat bio neophodan, naglasila je direktorka Doma zdravlja Kruševac, dr Marina Kostić.

Vrednost ultrazvučnog aparata je 4 miliona dinara. Na donaciji se zhvalila gradonačelnica Jasmina Palurović, naglasivši značaj savremene medicinske opreme za građane Kruševca.

-Savremen ultrazvuk  omogućiće nesmetan rad i obavljanje velikog broja već zakazanih pregleda, naglasila je načelnica Službe radiološke dijagnostike dr Rada Joksimović Zmejkosk.i

Medicinska oprema Labteh dugi niz godina distribuira i servisira laboratorijsku i analitičku opremu vodećih svetskih proizvođača i ima sradnju sa mnogim zdravstvenim ustanovama, domovima zdravlja, privatnim ordinacijama.  Beogradska firma Labteh kao  prjatelj i partner grada Kruševac već 7 godina donira medicinsku opremu i planira nastavak saradnje sa kruševačkim zdravastvenim ustanovama, nagalasio je vlasnik  Lapteha, Zoran Milić.

Ultrazvučni aparat u Službi za radiološku dijagostiku koristiće se već od sutra.

Povezano