utorak, 2. jun 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 2 m/s JZ
 

Otvoren sportsko – rekreativni kompleks Samar u Ribarskoj Banji

Otvoren sportsko – rekreativni kompleks Samar u Ribarskoj Banji

Iako već nedelju dana radi, danas je i zvanično otvoren sportsko-rekreativni cecenr „Samar“ sa mini akva parkom u okviru kompleksa Specijalne bolnice Ribarska Banja. Osim teniskog terena, sadrži i akva park sa bazenima i toboganima za decu i odrasle, teren za odbojku na pesku, zabavni kutak za najmlađe i ostale sadržaje. U ime domaćina prisutne je pozdravio direktor ove zdravstvene ustanove doktor Dušan Šokorac, a u ime Grada Kruševca gradonačelnica Jasmina Palurović.

Ministar trgoivne, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić , ističe da su Banje Srbije najveći turistički resusrsi države, a da je ovranje kopleksa Samar, primer pozitivnog i odgovornog ulaganja.

U izgradnju  sportsko rekreativnog kompleksa Samar specijalna  bolnica Ribarska Banja uložila je  preko 80 miliona dinara sopstvenih sredstava, uz logističku podršku Republike Srbije i grada Kruševca. Cena dnevne karte je 350 dinara, a kopleks je otvoren svakog dana od 10 sati.

Zvaničnom otvaranju kompleksa, pored brojnih gostiju prisustvvali su i narodni poslanici, predstavnici javnog i političkog života grada. Inače, večeras od 19 sati zvanično se koncertom grupe Očajne domaćice otvara  Kulturno leto Ribarska Banja 2019.

Povezano